Select Page

Iron Sky Teaser PosterÎnainte de sfârşitul celui de al doilea război mondial, savanţii nazişti reuşesc să descifreze tainele antigravitaţiei.

Primele nave spaţiale naziste sunt lansate la finele anului 1945, de la o bază secretă aflată undeva în Antarctida, cu misiunea de a întemeia pe faţa nevăzută a Lunii o bază militară denumită Schwarze Sonne (Soarele negru).

În noul refugiu, naziştii plănuiesc timp de 70 de ani reîntoarcerea pe Pământ şi cucerirea acestuia cu ajutorul unei impresionante flote de nave spaţiale…

Suntem în 2018, americanii se pregătesc să trimită din nou pe Lună o misiune cu echipaj uman, exact în acelaşi timp când inavzia nazistă se află în plină desfăşurare.

Ce se va întâmpla mai departe vom afla din filmul „Iron Sky”, o coproducţie Blind Spot Pictures şi Energia Productions din Finlanda alături de 27 Films din Germania şi New Holland Pictures din Australia.

Conform siteului oficial (http://www.ironsky.net/site/), filmul este o comedie sefe (mă întreb cum ar fi fost dacă şi-ar fi propus să facă un thriller?) şi va fi lansat pe 4 aprilie 2012 în Finlanda şi pe 5 Aprilie în Germania.

Judecând după teaser, filmul propune o atmosferă similară celei din „Captain Sky and the World of Tomorrow”, aşadar se anunţă a fi un soi de pulp cinematografic (sau dieselpulp, dacă preferaţi) cu accente de comedie.

Ca o curiozitate (amuzantă) de pe siteul oficial al filmului: amatorii pot dona sume modice în contul producţiei. În plus, ne este prezentată şi o hartă care arată, distribuiţi pe ţări şi pe oraşe, câţi şi-au manifestat dorinţa de a vedea filmul. Astfel, până în clipa aceasta, contorul arată un număr de 39.992 de doritori să vadă acest film. Din Bucureşti şi-au manifestat dorinţa 134 de persoane, iar din Timişoara 37. Alte oraşe: Moscova – 276, Berlin – 482, Budapesta – 265…

Tot de pe siteul amintit, amatorii de BD pot vedea/descărca primul număr al seriei „Iron Sky”, intitulat „Bad Moon Rising”. Enjoy 😉