Select Page

Americanii au ajuns pe Lună în ziua de 20 iulie, 1969. Unii cred că totul a fost o înscenare, nici măcar bine pregătită, dacă e să ne luăm după zecile de filme care „demonstrează” conspiraţia. Sigur, faptul că unii cred că Pământul este plat sau că Soarele se învârte în jurul Pământului ori că americanii au filmat aselenizările într-un studio cinematografic, dovedeşte cât de diversă şi de pitorească poate fi cultura umană, spre amuzamentul şi buna dispoziţie a noastră, a tuturor.

Dar dacă… Dar dacă nu americanii au încercat primii să trimită oameni pe lună? Dacă lucrurile stau, de fapt, altfel?

Suntem în 1938 şi URSS se pregăteşte să lanseze, la ordinul lui Stalin, primul om spre Lună. Din nefericire, capsula spaţială ajunge în cu totul alt loc decât fusese prevăzut. Unde anume ajunge, veţi afla urmărind filmul de mai jos.

„Primul pe lună” (Первые на Луне), face parte dintr-o specie destul de puţin cunoscută la noi: documentarul de ficţiune (mockumentary). A fost realizat în 2005 în Rusia şi a avut un buget de un milion de dolari. Că nu şi-au bătut joc de bani, ci dimpotrivă, o dovedeşte cu prisosinţă filmul. Enjoy!